Editorial 8

La manca de reflexió, formació i visió estratègica del conjunt del moviment ha accelerat el que pot semblar una picada de cap contra una paret, fet que ens allunya del camí a la construcció de la nostra tant anhelada República Catalana Independent.

L’independentisme català viu temps convulsos. La desorientació política, l’implementisme simplista, i l’anar-hi anant com a símptoma poruc a la repressió, han comportat que tot aquell capital polític acumulat durant els darrers anys de confrontació política amb l’Estat corri el risc d’esvair-se. La manca d’una estratègia política unitària, fruit de la reflexió i l’anàlisi acurada de la realitat que vivim, ha provocat que la lluita per la nostra llibertat hagi derivat en un camp de batalla sectari, on l’oportunisme i l’estretor de mires amenacen amb desactivar qualsevol via clara cap a la ruptura democràtica.

La manca de reflexió, formació i visió estratègica del conjunt del moviment ha accelerat el que pot semblar una picada de cap contra una paret, fet que ens allunya del camí a la construcció de la nostra tant anhelada República Catalana Independent. Per tal de superar aquesta situació, Poble Lliure, com a partit de la Revolució Catalana, posem al servei del conjunt de la militància política del nostre país totes aquelles eines possibles per incentivar el debat, la formació i la reflexió política. Eines que ens haurien de permetre analitzar amb rigor i sinceritat les mancances i les oportunitats que tenim com a poble per tal de prosseguir el nostre camí cap a l’alliberament nacional i de classe.

I per això La Veu. En els darrers mesos, gràcies a l’esforç d’un grup decidit de la nostra militància, s’està treballant per tal que el nostre òrgan públic esdevingui aquell espai on el combat ideològic, el debat i la reflexió siguin aspectes claus i normalitzats per totes aquelles persones que hagin decidit transformar la seva realitat i enquadrar-se al si de les organitzacions populars que treballen al llarg i ample dels Països Catalans per fer-los lliures, justos i igualitaris.

Per aquests motius us tornem a oferir diverses anàlisis de fons d’aspectes que considerem claus, i us animem a entrar-hi sense por, llegint, compartint i debatent els seus continguts. Única manera, al nostre entendre, de fer un salt endavant en la nostra capacitat d’anàlisi per la transformació, convertint les idees en aquella guies per l’acció que ens allunyin d’inèrcies estèrils, dogmes de fe i falses veritats revelades massa presents al si del moviment català d’alliberament nacional.

Articles relacionats

Número 10

La lluita antirepressiva i el moviment independentista

La celebració el proper dia 2 d’octubre de la Conferència Nacional Antirepressiva evidencia que una part del moviment independentista veu la necessitat de debatre sobre aquesta qüestió per tal d’arribar a crear un front comú contra la repressió.

Segueix llegint »
Editorial

Editorial 11

Toca denunciar qualsevol dilacionanisme, abandonisme o tebior de les forces que proclamen voler un país diferent del que tenim i sobretot mobilitzar-nos en defensa dels drets i de la sobirania les classes populars catalanes, peti qui peti, cogui a qui cogui.

Segueix llegint »