Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Demà 2017 (Brams)

Brams torna amb tota la força i energia que els caracteritza. Melodies amb un so actualitzat, i lletres compromeses, crítiques, combatives, esperançadores i pocavergonyes que mantenen l’essència del grup del Berguedà.

Demà és el tretzè treball de Brams publicat el 5 de maig. Es tracta de 35 minuts i 42 segons de música agrupats amb 10 lleteres plenes de contingut.

Brams torna amb tota la força i energia que els caracteritza. Melodies amb un so actualitzat, i lletres compromeses, crítiques, combatives, esperançadores i pocavergonyes que mantenen l’essència del grup del Berguedà.

Cançons que no obliden el moment que viu el país, que avança fermament cap el seu alliberament (“No ho Pararem”) i recorden la lluita d’arreu que ens ha dut fins aquí (“Tants cops com ens mateu”).

Però aquesta vegada han fet un pas més enllà, sense enrocar-se en el present, parlant del futur que hem de construir (“De les Neus al Palmeral”) o de com volem que sigui l’endemà (“Demà”).

No hi manquen, tampoc, cançons a la solidaritat entre els pobles que lluiten pel seu demà, com ara “Sàhara” o “Turcs i Cavallets”, que crida a obrir les fronteres. Tampoc s’hi obvia la vida quotidiana, els problemes mortals de totes les persones, encarant-los amb un toc d’humor en el més pur estil Brams (“Superpoblació” o “Llarga joventut”). I no hi podia faltar, aquell sarcasme per referir-se a la incompetència del poder judicial espanyol (“Per fer la truita cal trencar els ous”) o de les paraules i accions del l’exministre d’Interior espanyol, Jorge Fernàndez Díaz (“Dóna el teu cos a la ciència“)

En definitiva, un treball amb cançons directes que pretenen transmetre, a través de la música, un discurs combatiu que transmet energia per canviar-ho tot i que tant ens caracteritza el poble català. Demà no deixarà indiferent a ningú i, sense cap mena de dubte, és l’esperança de fer-ho tot de nou i millor; construir un nou país de caràcter popular, on les persones en siguin el centre.

 

Articles relacionats