Demà 2017 (Brams)

Brams torna amb tota la força i energia que els caracteritza. Melodies amb un so actualitzat, i lletres compromeses, crítiques, combatives, esperançadores i pocavergonyes que mantenen l’essència del grup del Berguedà.

Demà és el tretzè treball de Brams publicat el 5 de maig. Es tracta de 35 minuts i 42 segons de música agrupats amb 10 lleteres plenes de contingut.

Brams torna amb tota la força i energia que els caracteritza. Melodies amb un so actualitzat, i lletres compromeses, crítiques, combatives, esperançadores i pocavergonyes que mantenen l’essència del grup del Berguedà.

Cançons que no obliden el moment que viu el país, que avança fermament cap el seu alliberament (“No ho Pararem”) i recorden la lluita d’arreu que ens ha dut fins aquí (“Tants cops com ens mateu”).

Però aquesta vegada han fet un pas més enllà, sense enrocar-se en el present, parlant del futur que hem de construir (“De les Neus al Palmeral”) o de com volem que sigui l’endemà (“Demà”).

No hi manquen, tampoc, cançons a la solidaritat entre els pobles que lluiten pel seu demà, com ara “Sàhara” o “Turcs i Cavallets”, que crida a obrir les fronteres. Tampoc s’hi obvia la vida quotidiana, els problemes mortals de totes les persones, encarant-los amb un toc d’humor en el més pur estil Brams (“Superpoblació” o “Llarga joventut”). I no hi podia faltar, aquell sarcasme per referir-se a la incompetència del poder judicial espanyol (“Per fer la truita cal trencar els ous”) o de les paraules i accions del l’exministre d’Interior espanyol, Jorge Fernàndez Díaz (“Dóna el teu cos a la ciència“)

En definitiva, un treball amb cançons directes que pretenen transmetre, a través de la música, un discurs combatiu que transmet energia per canviar-ho tot i que tant ens caracteritza el poble català. Demà no deixarà indiferent a ningú i, sense cap mena de dubte, és l’esperança de fer-ho tot de nou i millor; construir un nou país de caràcter popular, on les persones en siguin el centre.

 

Articles relacionats

Article

Viure segur és un dret

L’esquerra tenim l’obligació política de cercar el model de seguretat que volem implementar, de pensar-lo i d’estudiar el seu desplegament

Segueix llegint »